Nieuws en Preventie

Wat nieuws en informatie van onze dokters.

Nieuws

Afscheid dokter Charlotte Goemaere

Vanaf 1 januari 2020 stopt dokter Charlotte Goemaere definitief als huisarts in ons Medisch Huis.

Het is haar droom om een paar maanden te gaan reizen.

De patiënten kunnen terecht bij de andere artsen.

We wensen haar veel geluk toe !

Wijziging uurrooster vanaf 1 september 2019

Beste patienten


Dokter Sima Nissan verlaat op 2 september onze praktijk om reden van beëindiging van haar opleiding.
Zij is nu volwaardig huisarts.  Wij danken haar voor de medewerking.
Dokter Lien De Winter zal dokter Nissan opvolgen als nieuwe HAIO vanaf 1 oktober.


Teneinde continuïteit van de consultaties te bieden zal dokter Geert Goossens op maandagavond vrije consultaties houden vanaf 17u30 en dit vanaf 2 september.

Graag dringen wij nogmaals aan modern en hedendaags te werken via media om het telefoneren te beperken en zo het secretariaat niet te overbelasten.
(cfr. elektronisch agenda: introlution via PC en smartphone; website www.medischhuis.be; mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; facebookpagina)


Dank voor uw medewerking

 

 

Verlofregeling 2020

Dokter Geert Goossens is in verlof van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari en van maandag 9 maart tot en met vrijdag 13 maart

Dokter Evelien De Prez is in verlof van maandag 10 februari tot en met vrijdag 14 februari en van woensdag 4 maart tot en met vrijdag 6 maart

Dokter Elke Ottoy is in verlof van maandag 24 februari tot en met vrijdag 28 februari

/>

Onze nieuwe site

Welkom op de nieuwe site van het Medisch Huis Haaltert.

Graag horen wij uw reakties en reflekties omtrent deze nieuwe website via onze facebookpagina.


Preventie en Informatie

Consultaties diëtist terugbetaald voor kinderen met obesitas

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block trekt 5 miljoen euro per jaar uit voor de terugbetaling van een bezoek aan de diëtist voor kinderen met overgewicht. Ze zullen twee jaar lang een traject van tien raadplegingen kunnen volgen. Overgewicht en obesitas veroorzaken zal van gezondheidsproblemen, zoals het ontwikkelen van chronische ziekten, spierziekten en bepaalde kankers. In België lijdt een op de vijf 55- tot 74-jarigen aan obesitas. Tussen 2006 en 2014 steeg het aantal kinderen met overgewicht en obesitas van 11% naar 15% bij de jongens en van 8% naar 11% bij de meisjes. Overgewicht op jonge leeftijd is vaak de voorbode van chronische zwaarlijvigheidsproblemen op latere leeftijd, met als gevolg meer risico op hart- en vaatziekten en diabetes. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat ingrijpen in de voeding van kinderen tot aanzienlijk gewichtsverlies leidt en dus tot een vermindering van het risico. Gewichtsproblemen aanpakken bij kinderen is dan ook cruciaal. Kinderen met overgewicht zullen een tweejarig traject kunnen volgen, wat overeenkomt met tien terugbetaalde raadplegingen bij de diëtist van minstens een half uur elk. De pediater of huisarts zal deze sessies kunnen voorschrijven, zij spelen beiden een centrale rol in de opvolging van de patiënten. Minister De Block : "Zo maken we een bezoek aan een diëtist toegankelijker en garanderen we een duurzame behandeling voor de patiënten".

Gezonde voeding, een goed recept voor in je praktijk

Op www.voedingscentrum.nl/huisartsenpraktijk vind je korte en bondige informatie.

Reisvaccinatie

Meer informatie over reisvaccinaties vindt u op volgende website :

https://www.wanda.be/nl/

Dossier CMV (= cytomegalovirus)

Infofiche CMV

 

We merken dat er in de algemene bevolking nog maar weinig bekend is over CMV en zijn risico’s. Daarom stellen we hier even voor wat CMV juist is en waaraan men aandacht moet besteden.

Lees meer...

Wat met de geldigheid van uw voorschrift?

Een voorschrift is geldig tot één jaar na de datum waarop de dokter het voorschrift schrijft. Voor het RIZIV echter is het voorschrift slechts geldig tot en met het einde van de derde maand die volgt op de datum op het voorschrift. Tijdens deze periode betaal je slechts een beperkt bedrag voor de terugbetaalbare geneesmiddelen. Dit bedrag wordt ‘het remgeld’ genoemd. Het RIZIV betaalt het overige deel van de kosten.

Lees meer...

site door CareCoach